fredag den 8. februar 2019


Desvære så er der ikke nogen sten på stranden i aabenraa , de der er er alt for ru til at male på , men på den bagerste strand ved enstedsværftet  er der masse af sten , men der er langt at slæbe dem op til Bilen , det er for langt for mig , men der sniger sig en sten med hjem i ny og næ , det er en skøn og hyggelig strand  , med en rigtig flot udsigt ind over aabenraa  . 
I gamle dage blev den kaldt " Bahamas " fordi at værftet lukkede varmt spildevand ud , så vandet var altid dejligt varmt langt hen på sommeren . 
I dag er værftet lukket og det er pt ved at blive revet ned , det er heller ikke særligt kønt , så det har vi i aabenraa ikke noget imod .
Stranden bliver brugt meget til hundestrand , jeg selv går også tur med mine hunde Leif og viola . 












Jeg elsker hjerter og finder jeg en sten som ligner et hjerte kommer den med hjem og de bliver ikke malet på , de er smukke og dekorative i sig selv . 














Sten med megamussel , så flotte til et smukt dækket bord . 





Valentines dag er d 14 feb hvert år , en sød lille hilsen til den du elsker . 





torsdag den 7. februar 2019


https://www.feriebolig-langeland.dk/

På tur til fantastiske Langeland med andre stentosser , skønne , sjove , kreative dage i fantastisk selskab , kan klart anbefale Oles lille landsted.  
Stentosserne Har jeg mødt igennem gruppen " mal på sten " på Facebook , en skøn , glad og utrolig positiv gruppe , de optager ikke medlemmer hele tiden , men ind i mellem lukker de folk ind .




















Sten til verdens bedste mor på mors dag.  








Sten malet med blå mega Mussel .




mandag den 4. februar 2019

Hvad bruger jeg af materialer . 

De fleste af mine materialer køber jeg hos galleri Roholt .

http://www.galleriroholt.dk

Jeg starter altid med at taegne op med alm blyant , har erfaret at de her hårde viskelæder i forskelige farver er de bedste , børne viskelæder som jeg kalder dem . .

Jeg bruger Posca tusser  , er du nybegynder vil jeg foreslå at du tager en tur i Bog og Ide og starter med at købe et par tusser , så kan du prøve dig frem hvilken størrelse du syntes er bedst at bruge , men begynder du at bruge flere , så er det meget billigere at bestille dem på nettet , der er også til forskelige tilbud. 

Jeg bruger også Molotow tusser , dem har jeg endnu ikke fundet i fysisk butik i nærheden af mig , så dem bestiller jeg på nettet , rød , gul og hvid fortrækker jeg i mærket molotow fordi at de dækker altså meget bedre end Posca efter min mening . 
( tussen kan genfyldes og tippen kan skiftes )

Jeg bruger også panduros akryl marker , de er rigtig fine og jeg syntes de har farver som Posca og Molotow ikke har , så de tre sammen kan give flotte nuancer , dog skal man lige være klar over at de tager lidt længere tid om at tørre end Posca og Molotow , i hætten er der en ekstra tip hvilke er rigtig fint , de sliddes jo efterhånden . 

jeg bruger Faber Castell akvarel blyanter , de kan bruges til at farve med som de er eller du kan bruge en våd pensel til at trække farven med på sten , det er rigtig sjovt at arbejde med . 

Fineliner - til den fine sorte streg bruger jeg Penol , artline , fineline eller Faber Castell det er lidt forskelligt , alt efter hvad jeg lige finder .  

Til at lakere med bruger jeg Makemake , det køber jeg i 1/2 liters og den holder længe , jeg har det i en lille bøtte og bruger en gryde svamp til at påføre med , jeg dupper de første 2 lag på , for ikke at trække farverne sammen og derefter kan jeg sagtens smøre det på uden at farverne trækker sammen. 
Makemake er lugtfri , så det kan bruges inde , men sørg for at brugeplastik  hansker , det holder rigtig godt på sten som skal stå ude , det skal  have tid til at hærde inden de kommer ud , mine sten står gerne inde i 14 dage , ellers kan det finde på at trække mælkehvidt op i regnvejr og det er ikke  pænt , det går dog væk når den tørre igen .
er du utålmodig kan du tørre stenen i ovnen på 50 grader natten over .
bruger du tusser som ikke er de overnævnte , så tjek lige på en prøve  sten , det er ikke alle tusser som dur sammen med Makemake. 

Til at lime sten sammen med bruger jeg loclite power epoxy universal lim , jeg køber det i Hjem og Fix , det koster lidt , men det holder og det hærder på 5 min , limen kommer ud fra to tuber , sørg for at ligge trykket lige på når du trykker , så den rigtige mængde kommer ud , der følger en lille beholder med , bland den godt til den får en hvidelig farve - 
Er det ikke hærdet efter 5 min , så er det ikke blandet godt nok , det kan ikke betale sig at vente , bare tør det af og så start forfra . 

ellers bruger jeg akryl maling på tube og pensler , det kan godt betale sig at købe noget ordenligt , ellers dækker det ikke ordenligt . 

hvis jeg tegner forkert så bruger jeg vådservietter ,vanish på spray ,  vatpinde og sandpapir .




Molotow .



Molotow og Posca 

Panduro 



                               Makemake


Hvad koster det at sende mine sten . 

Jeg sender gerne mine sten , jeg bruger DAO og du kan se priserne her under . 



Hvor kan man samle sten i Sønderjylland - 

Et godt sted at samle sten i Sønderjylland er ved Sarup strand ,her er mange sjove former , dog ikke ret mange flade runde sten, men de findes  ,  det er nemt at parkere med bilen og her er et rigtigt smukt .  jeg kan bruge mange timer og mine hunde elsker at være med . 

Sarup strand - Fynshav 
Naldtang strand - Varnæs 
Raade strand - Haderslev 
Skovmose/ fjordmose - syd Als